HTML

Korai felismerés Blog

Ismerd meg a tested, ápold és tudd, mikor kell orvoshoz menned! Egyszerű, gyakorlatias ismeretek az egészségért és a nőiességért.

Friss topikok

2011.03.13. 21:39 Eszter_Nagy

A súlyfelesleg könnyebben vezethet mellrákhoz!

Érdekes cikkre leltem nemrég melyben arról írnak, hogy az ösztrogénnel összefüggő mellrák kockázatát növeli az elhízás, és emeli egy halálosabb mellrák típus valószínűségét is.

Egy Amanda Phipps nevezetű rákkutató orvos, a philadelphiai Fred Hutchinson rákkutató központban több mint 155 000 nő adatait elemezte, akik egy hormonpótlást vizsgáló, nagyszabású tanulmányban vettek részt. Közülük a követés során 307-nél alakult ki háromszorosan negatív emlődaganat, és 2610 nőnél ösztrogénreceptor-pozitív mellrák.

A kutatók azt látták, hogy a legnagyobb testömegindexű (BMI) nőknél 35%-al nagyobb volt a háromszorosan negatív mellrák és 39% az ösztrogénreceptor-pozitív emlőrák előfordulásának kockázata.

Szóval nincs mese! Mozogni kell mert a sport nem csak az emlőrákot, de számos más betegséget is segít megelőzni. 

Érdemes megnézni a FitVideo.hu oldalát, ahol az interneten keresztül lehet tornászni a nap bármely szakában a kezdőtől a haladó szintig.

Nem beszélve arról, hogy a FitVideo támogatja a mellrák elleni küzdelmet, hiszen a Breastlight mell lámpához is ajándékba lehetett kapni FitVideo-s bérletet.

A mell lámpával kapcsolatos információk itt találhatók: bit.ly/gfBeJs

Ha mell lámpát szeretnél vásárolni FitVideo-s bérlettel, akkor írj a horvbarb@gmail.com címre.

Szólj hozzá!

Címkék: betegségek nők női fitness daganat mellrák csomó mellrákszűrés mellvizsgálat mellvizsgalat mellrakszures


A bejegyzés trackback címe:

https://koraifelismeres.blog.hu/api/trackback/id/tr492736837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása