HTML

Korai felismerés Blog

Ismerd meg a tested, ápold és tudd, mikor kell orvoshoz menned! Egyszerű, gyakorlatias ismeretek az egészségért és a nőiességért.

Friss topikok

2010.11.02. 08:59 Eszter_Nagy

Egy gyógyulás története

Magyarországon minden 10. nőt érint a mellrák. Pedig ha időben felismerik és kezelik a betegséget, sikeresen gyógyítható. A sikeresség egyik fontos feltétele a rendszeres önvizsgálat. Nem szabad félni tőle, sem attól hogy mit tapasztalhatunk.

Bármilyen elvátozás esetén azonnal forduljunk orvoshoz. Ezen múlik, hogy túléled-e és mesélhetsz-e róla vagy sem.

 

Ligabue Anita modell. Két évvel ezelőtt csomót talált a mellében. Húzta az időt. Először alternatív vizsgálatokra ment el, majd az orvosához, aki éppen szabadságon volt. Két és fél hónappal később jutott el a mammográfiai vizsgálatra.

Amikor közölték vele a diagnózist, sokkhatásként érte. 1 hétig nem tért magához. Ezután eldöntötte, hogy élni akar és meg akar gyógyulni.

A kemoterápia megpróbáltatásait sem kerülhette el. Minden mellékhatás kijött rajta. Amikor a haja kihullott egy barátnőjét kérte meg örökítse meg, mert többé nem kerül ilyen helyzetbe!

A statisztikák azt bizonyítják, hogy a korai stádiumban felismert emlőrák gyógyítható. Ehhez a legfontosabb, hogy idejében észleljük az elváltozást, még akkor is ha nem tapintható vagy nem jár fájdalommal. Az önvizsgálat minden nő számára elérhető! A tapintásos vizsgálat mellett már a mell-lámpa is rendelkezésünkre áll, amely egy speciális vörös fénnyel átvilágítva a mellett az elváltozások felfedezhetőek.

Az önvizsgálatot bárki elvégezheti, nem kell hozzá tudni, milyen lehet egy beteg mell.

Anita gyógyulásáról és a vizsgálat módjáról találtam két interjút, melyeket itt tudtok megnézni:

http://www.rtlklub.hu/video/92569

https://www.youtube.com/melllampa#p/a/u/1/VayDmQr2XAs

Szólj hozzá!

Címkék: mell gyógyulás rákszűrés mellrák önvizsgálat korai felismerés ligabue anita


A bejegyzés trackback címe:

https://koraifelismeres.blog.hu/api/trackback/id/tr862415255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása