HTML

Korai felismerés Blog

Ismerd meg a tested, ápold és tudd, mikor kell orvoshoz menned! Egyszerű, gyakorlatias ismeretek az egészségért és a nőiességért.

Friss topikok

2010.11.22. 14:53 Eszter_Nagy

Mellápolás otthon

Hogyan ápolhatod a melled otthoni eszközökkel? Először is egy dolgot tisztázni kell. A mellszövetek ernyedése egy természetes folyamat, minden nőt érint, genetikától függően különböző mértékben. Mégis, sokat tehetünk mellünk szépségéért és egészségéért a hétköznapokban is. Ezek a praktikák pedig a tested más részeire is pozitívan hatnak.

Zuhanyzás

A hideg-meleg váltózuhany alkalmazása nem csak a mell, de a test többi részén is felfrissíti, feszesíti a bőrt. A hőmérséklet változtatásával az erek és a szövetek rugalmassága hatékonyan növelhető. Nem kell ehhez jég hideg vizet alkalmazni, elég az is, ha 20 fok körüli hőmérsékletre állítjuk a vizet a meleg zuhany után. A szövetek megújítására és élénkítésére hetente egyszer ajánlott bőrradírt használni zuhanyzás előtt, leginkább zabkorpa alapút.

A zuhanyzás jó alkalom arra is, hogy a mellet áttapintsuk. Ez rutin művelet lehet, elég egy kicsit jobban odafigyelni a fürdéskor erre a testrészre, egyébként elég havonta egyszer rendes mell-önvizsgálatot tartani.

Mozgás

A mellet sajnos nem lehet tornáztatni, de az alatta levő izmok erősítésével hathatunk mellünk feszességére is. Tornában a mell előtt összetett kezek összeszorítása, illetve a háton fekve, oldalra nyújtott karral végzett súlyzós mozdulatok is ezekre az izmokra hatnak.

Fontos még, hogy más, dinamikus sportokhoz mindig viseljünk sport-melltartót!

Étkezés

Ahogy a test egészére, úgy a mellre is igaz: a bőröd állapotát nagyban befolyásolja az is, hogy mit eszel. Kerüld a túlzott sótartalmú ételeket, mert megköti a vizet és az tágítja a kötőszöveteket. A sok zöldség, hal, teljes kiőrlésű gabona fogyasztása viszont jó hatással van a test egészére, így a szövetekre is.

Testtartás

A legegyszerűbb és leghatékonyabb tanács: mindig figyelj a helyes testtartásra, húzd ki magad!

Önvizsgálat

A mell szépségének megőrzése közben sose feledkezz meg arról, hogy az egészséged is a te kezedben van! Havonta egyszer végezz otthoni önvizsgálatot kézzel és ha van mell-lámpád, akkor ellenőrizd azzal, hogy melledben nincs semmilyen elváltozás. Ha ezt elvégzed, nyugodt lehetsz, hogy mindent megtettél egészséged megőrzése érdekében

Szólj hozzá!

Címkék: testápolás önvizsgálat


A bejegyzés trackback címe:

https://koraifelismeres.blog.hu/api/trackback/id/tr32465595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása